Συμμετοχή

Με τη συμμετοχή σας στην AGORA, δίνετε μια ευκαιρία στο προϊόν σας να ξεχωρίσει και να μπει στον κατάλογο των προϊόντων ‘terroir’ της Ευρώπης. Προβάλλετε τα προϊόντα σας σε 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, με έναν πολύ άμεσο και πρωτότυπο τρόπο απαντώντας στις προσδοκίες των ευρωπαίων καταναλωτών για γνήσια τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ παράλληλα συμβάλλετε στην τουριστική προβολή της περιοχής σας! Με άλλα λόγια, συμμετέχετε στην πιο σημαντική εκδήλωση της χρονιάς!

Διαδικασία συμμετοχής

ΒΗΜΑ 1: Γίνε μέλος
ΒΗΜΑ 2: Διάλεξε θέση
ΒΗΜΑ 3: Στείλε πληροφορίες για το προϊόν σου
ΒΗΜΑ 4: Λάβε τις εισπράξεις σου

ΒΗΜΑ 1: Γίνε μέλος
Προϋπόθεση συμμετοχής στην AGORA είναι ο παραγωγός/τυποποιητής να είναι μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς». Με την εγγραφή/συνδρομή του, εκτός από το δικαίωμα συμμετοχής, απολαμβάνει και πολλά άλλα σημαντικά προνόμια:

  • Απόκτηση κωδικού πρόσβασης σε ειδικού ενδιαφέροντος χρήσιμες πληροφορίες μέσω του δικτυακού τόπου της AGORA των Δρόμων της Ελιάς www.agora-med.eu: λίστες επιχειρήσεων που εμπορεύονται ποιοτικά μεσογειακά προϊόντα, επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα μεσογειακά προϊόντα, τη μεσογειακή διατροφή κ.α.
  • Παρουσίαση των προϊόντων του στον δικτυακό τόπο των Δρόμων της Ελιάς
  • Πιστοποίηση με την απόκτηση του σήματος «μικρός παραγωγός της Μεσογείου»

ΒΗΜΑ 2: Διάλεξε θέση
Κάθε προϊόν θα τοποθετηθεί σε μια αρχιτεκτονική κυψέλη, ένα κουτί ειδικά σχεδιασμένο το οποίο θα φέρει την επωνυμία της επιχείρησης/προϊόντος και θα το αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Ο παραγωγός έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τη θέση του και να επιλέξει από τα προτεινόμενα πακέτα προβολής, αυτό που του ταιριάζει περισσότερο!

  1. Βασική θέση (1η & 2η σειρά από το δάπεδο) : αν πιστεύεις ότι το προϊόν τραβάει τα βλέμματα, όποια και αν είναι η θέση του
  2. Θέση ισχύος (3η σειρά από το δάπεδο): αν προτιμάς μία περισσότερο ανταγωνιστική θέση για το προϊόν σου
  3. Πρώτη θέση (4η θέση από το δάπεδο): αν επιθυμεί να φαίνεται το προϊόν του με την πρώτη ματιά
  4. Θέση στο επίκεντρο (στο κέντρο του σχηματισμού, πλησίον του ταμείου): αν επιθυμεί να εκτεθεί το προϊόν του στην πιο προνομιακή θέση

ΒΗΜΑ 3: Στείλε πληροφορίες για το προϊόν σου
Οι οργανωτές έχουν προγραμματίσει πρωτοποριακούς τρόπους προβολής των προϊόντων με θέμα τον πολιτισμό που περιβάλλει το καθένα από αυτά. Για την επιτυχή παρουσίαση τους, απαραίτητη είναι η παροχή πληροφοριών, όπως η ιστορία της επιχείρησης, η σχέση του προϊόντος με την τοπική οικονομία, τις τοπικές παραδόσεις, τις γαστρονομικές συνήθειες κ.λπ. ώστε να αναδειχθούν τα ειδικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν ξεχωριστό.

ΒΗΜΑ 4: Λάβε τις εισπράξεις σου
Δίδεται η δυνατότητα πώλησης του προϊόντος στους χώρους των εκδηλώσεων. Τα προϊόντα μεταφέρονται με ασφάλεια από μεγάλη συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία η οποία τα παραλαμβάνει από προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης (Ν. Αττικής), όπου ο παραγωγός τα παραδίδει ως παρακαταθήκη. Με την πώληση τους, μειώνεται το κόστος συμμετοχής στην AGORA, αφού το χρηματικό ποσό που του αναλογεί από τα κέρδη θα στέλνεται απευθείας στον λογαριασμό του παραγωγού χωρίς καθυστερήσεις.

Back to Top