Οι Δρόμοι της Ελιάς

logo_olivetreeroutesΟι "Δρόμοι της Ελιάς" είναι διαδρομές διαπολιτισμικού διαλόγου και βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες με επίκεντρο τη Μεσόγειο της Ελιάς. Σκοπός τους είναι η προβολή των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Μεσογείου και των προϊόντων της μέσω της αξιοποίησης του πολιτισμού που τα περιβάλλει και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της πολιτισμικής διπλωματίας.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος δραστηριοτήτων των «Δρόμων της Ελιάς» είναι ο ομώνυμος Πολιτιστικός Οργανισμός, ο οποίος από το 1998 μετουσιώνει σε πράξη αυτή την καινοτόμο έκφραση πολιτισμού και συνάμα εναλλακτική πρόταση βιώσιμης ανάπτυξης. Στην προσπάθειά του αυτή συγκεντρώνει, αναπτύσσει και προβάλλει μια πλούσια διαχρονική πολιτιστική παρακαταθήκη, κινώντας τη στο χώρο και στο χρόνο, με τρόπο ευγενικό και ευρηματικό, και συνάμα αποτελεσματικό.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», υλοποιεί το Πολιτιστικό του Πρόγραμμα με τη συνεργασία μιας 20μελούς Επιστημονικής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Υπουργείου Πολιτισμού, των Επιμελητηρίων της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Μεσογείου, της Ελληνικής Εταιρείας Γευσιγνωστών Ελαιοκομικών Προϊόντων, του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου (RECOMED.), του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου – MUCEM (Γαλλία) και πολλών άλλων οργανισμών, πανεπιστημίων και φορέων σε πάνω από 22 χώρες.

Για τις δραστηριότητές του έχει λάβει πολυάριθμες διεθνείς επιβραβεύσεις και διακρίσεις και έχει αναγνωριστεί επίσημα ως «Παγκόσμια Πολιτιστική Διαδρομή» της Unesco και «Μεγάλη Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή» του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Βλ. περισσότερα
www.olivetreeroute.gr

Back to Top