Η διαδρομή

Το 2017, οι «Δρόμοι της Ελιάς» κατευθύνονται στην Ευρώπη και στήνουν την AGORA τους, μια γιορτή με μεσογειακό χρώμα, ήχους και γεύσεις, σε προεπιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις- σταθμούς της διαδρομής.

Μια πολυμελής ομάδα συνεργατών και φίλων των Δρόμων της Ελιάς εργάζεται εδώ και μήνες για να οργανώσει αυτή την πολιτιστική διαδρομή που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα για να προβάλλει στο ευρωπαϊκό κοινό τη Μεσόγειο της Ελιάς και τον πολιτισμό της, κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σε αυτή την πορεία, οδοιπόροι και πραματευτάδες των μεσογειακών αγαθών -υλικών & άυλων- διασταυρώνονται με τις άλλες πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, συναντούν τους ευρωπαίους πολίτες, συνομιλούν μαζί τους και κτίζουν μια σχέση φιλίας και συνεργασίας. Στη διαδρομή αυτή, όλοι κάτι κερδίζουν, κάτι περισσότερο μαθαίνουν και συνεχίζουν τον δρόμο τους πιο πλούσιοι, πιο πλήρεις, πιο ανοικτοί σε νέες προτάσεις και προ(σ)κλήσεις.

Η υποδομή της AGORA σχεδιάστηκε από ομάδα αρχιτεκτόνων φίλων των Δρόμων της Ελιάς για να στήνεται σε ανοικτούς χώρους & πλατείες και είναι εμπνευσμένη από τις μικρές μεσογειακές αγορές και τις πλατείες του νότου της Ευρώπης. Ευνοεί την εξερεύνηση και τη γευστική περιπλάνηση και κάνει δυνατή την ενεργή συμμετοχή του επισκέπτη στα δρώμενα.

 

Back to Top